nederpunk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Ultra-serie van start in Patronaat café, Haarlem
  ULTRA HAARLEM
   
  Gisteren was het zover, de aftrap van een hele reeks Ultra-middagen/avonden.
  Binnenkort verschijnt bij Lebowski publishers het boek Ultra van Harold Schellinckx. Het boek behandelt een roemruchte periode uit de jaren tachtig die zich in Amsterdam concentreerde in Octopus en ook in Haarlem belangrijke exponenten kende. Het was een relaxte middag in het café van Het Patronaat in Haarlem en heel sympathiek: de toegang was gratis.
   
  Het hoogtepunt van de middag was voor mij het optreden van Dirk Polak en Mark Ritsema als Polar Twins. De heren (Dirk is bekend als kunstenaar, zanger/tekstschrijver en accordeonnist van Mecano, solo-artiest alsmede als producer, dichter en entrepeneur en Mark als gitarist van Spasmodique en solo-artiest) komen binnenkort met een prachtige debuut-CD gestoken in een hoes van de hand van Dirk. Als direct betrokkene bij dit project heb ik de nog niet gemasterde opnamen al gehoord en zonder al te veel te verklappen: het is een klassieker geworden. Dirk en Mark legde ook de link naar de Ultra-jaren door twee Mecano-klassiekers ten gehore te brengen: Robespierre's Re-Marx en Untitled. Vooral het laatste nummer bezorgt de ware Mecano-fan kippenvel tot achter de oren en tranen in de ogen.  Zeldzaam mooi was de uitvoering van "Carrousel" van de nieuwe CD "Wee Hours at Swansneck". Een Franse tekst van Dirk over exil-schrijvers met veel emotie gezongen en prachtig begeleid door Mark op akoestische gitaar. Gelukkig had Dirk ook zijn accordeon meegenomen, hetgeen vooral op Untitled toch wel een onmisbaar element is.
   
  Uit handen van mede-organisator Oscar Smit ontving Dirk Polak het eerste exemplaar van de gisteren gepresenteerde CD "Document Plus", een met extra nummers uitgebreide heruitgave van de LP op Vinyl-label uit 1982. Het bevat onder meer het verloren gewaande nummer Zombie Weh dat Dirk samen met Joop van Brakel en Bea de Visser opnam als Valori Plastici.
   
  Verder waren er optredens van Peter Mertens, Nexda, Wim Dekker en later nog Smalts. Het laatste optreden heb ik gemist omdat ik, redelijk vermoeid nog van het optreden van Helmettes en Zips afgelopen vrijdag (zie recensie elders op deze site) al weer redelijk vroeg in de trein naar huis zat.
   
  Al met al was het een gezellige en druk bezochte middag. Ik ben benieuwd wat de rest van de Ultra-bijeenkomsten zal brengen. Ik ga in elk geval naar de suite-uitvoering van Drastic Measures, Drastic Movement van Minny Pops op 11 maart en naar The Tapes en Minny Pops op 7 april in de Melkweg.
   
  Kees Smit, webmeester
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl