nederpunk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  The Bips en The Members live in Café de Vinger, Den Haag
  The Bips en The Members live in Café de Vinger, Den Haag
   
  Donderdag 26 januari 2012
   
  Afgelopen donderdag togen een aantal voornamelijk "al wat oudere" maar zeker ook wat jongere punk-, reggae- en skaliefhebbers naar café de Vinger in Den Haag voor het door Leonor Jonker georganiseerde concert van de Londense band The Members met de nederpunk-bands The Bips (uit Nijmegen) in het voorprogramma. DJ Trish Trash verzorgde op uitstekende wijze de muziek tussendoor en naar afloop.
   
  The Bips waren een goede opener en speelden onder meer een cover van Johnny Thunders & The Heartbreakers, Born to Lose, wat het favoriete nummer van Sid Vicious schijnt te zijn geweest. De tekst was hem in elk geval op het lijf geschreven.
   
  The Members, als driemanschap met twee originele leden (zanger J.C. Carroll en Chris Payne aangevuld met Damned-drummer Rat Scabies waren eveneens goed op dreef.
  Klassiekers als Sound of the Suburbs, Soho a-Go Go, Solitary Confinement, Police Car en Offshore Banking Business (in een versie die het midden hield tussen die van de 7-inch en de 12-inch) en Working Girl (van dit nummer bestaat een vierkante single met uiteraard wel een rond gaatje in het midden op frambozen-rood vinyl die hier nog in de kast staat) werden met verve gespeeld en de sfeer was geweldig. Er is trouwens ook een reguliere versie van Working Girl zwart vinyl uitgebracht. Toen ik na afloop bij de zanger een T-shirt kocht vertelde hij dat hij die vierkanten single zelf niet meer heeft.
   
  Verder speelden ze een aantal nieuwe nummers en een verrassende cover van Kraftwerk (The Model in een reggae-versie).
   
  Café de Vinger heeft overigens een mooie selectie bieren zowel van de tap als uit de fles en zeer vriendelijke prijzen. Een aanrader als je eens in Den Haag bent en op een steenworp afstand van het CS (als je 600 meter kan gooien met een steen).
   
  Bedankt Leonor voor een geslaagde en gezellige avond. Koop trouwens allemaal het boek van Leonor over punk in Nederland 1977-2012 getiteld No Future Nu dat in februari uitkomt.
   
  Kees Smit, webmeester, 29-1-2012
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl