nederpunk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Nieuwe boeken
  Binnenkort verschijnen een twee interessante boeken die gerelateerd zijn aan Nederpunk:
   

  SKG: kunst, muziek & terreur 1978-1981
  Martijn Haas


  Bijzondere reconstructie van de culturele ‘terroristennacht’ op 20 december 1980
  Wanneer de directie van Paradiso in de zomer van 1980 de Amsterdamse kunstguerrillagroep skg (Stads Kunst Guerrilla) uitnodigt een feest te geven, realiseert zij zich nauwelijks wat ze zich op de hals haalt. 
  De skg is geen gewone kunstenaarsgroep, maar komt – onder leiding van de dan 23-jarige vuurkunstenaar Erik Hobijn – als een worm uit het hart van de Amsterdamse kraakwereld gekropen en opereert als een chaotische, quasi raf-achtige cel, gericht op het verstoren van bijeenkomsten door het gooien van rookbommen, en het becommentariëren van eigentijdse uitingen middels graffiti en media-acties. 
  1980 is het jaar van ‘Geen woning, geen kroning’, de Vondelstraatrellen, en vele andere momenten waarop krakers en politie de confrontatie aangaan, met op de achtergrond het overleg tussen Amerika en Nederland over het plaatsen van nucleaire kernkoppen op vaderlands grondgebied. 
  Genoeg inspiratie om een nacht in Paradiso mee te vullen, als het aan de skg ligt…

  Met een leger aan van de straat geplukte vrijwilligers groeit de ‘terroristennacht’ uit tot een legendarische gebeurtenis, een evenement dat op treffende wijze de tijdgeest portretteert en aan de kaak stelt: doemdenkers zien zich getrakteerd op de naweeën van een kernramp, krakers zien hun acties weerspiegeld in barricade-art en oorverdovende geluidssculpturen, punkers worden op de hak genomen met bergen fecaliën – terwijl de directie van Paradiso tot het uiterste wordt getergd deze wanorde te ondergaan...

  Verwacht op 20 december 2010


  Prijs:€ 17,50

   

   

  Mecano: Een muzikaal ego-document
   
  Autobiografie van zanger, dichter, schilder, accordeonist, producer en warme persoonlijkheid Dirk Polak. Aanrader voor alle Mecano-fans en liefhebbers van surrealisme,
  Mecano en kunst.
   
  Verwacht in maart 2011
   
  Prijs: € 18,90
   

  Reacties

  Broodje. op 22-11-2010 00:55
  Mooi stukje.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl